Flytten till Chumphon and life in Thailand...

Hej... har inte skrivit på några dagar, men det finns faktist förklaring till de.

Det har hänt så otroligt mkt så jag har verkligen inte haft tid att vara framför datorn. Jag och Anderas har gått upp 6 varje dag nu för att hinna med, men ändå hinner vi inte med allt. Vi har fortfarnde jättemkt att fixa och det ska fixas helt enkelt. Vi har nu flyttat från Hua Hin bor nu i Chumphon en provins med ca 450000 männikor. Vi trivs verkligen jättebra och mår verkligen jättebra. Framför allt Anderas som alla tycker är så söt med sitt västerlänska utseende. När vi var och kollade på skolan (jag kollade på jobb) så kom en lärare fram och fråga om han ville var hennes son...Hahaha...Inte lätt!!!

 

Ja som sagt nu så har vi ett eget boende igen, ingen möbler ännu hårt och sova på golvet...Blir att köpa nått att sova på inatt.

Idag så ska jag till skolan igen för att lära känna barnen lite bättre. Det gör mig ingenting jag känner verkligen att jag mår bra av att umgås med barnen. Tyvär har inte jag bilder på någonting jag har gjort eller sätt, men idag blir det nog bilder.

Jag vill säga också att bara för att man lever här i Thailand betyder det inte fri och fröjd. Som sagt pengar styr jättemkt i världen och vi är inte dom rikgaste, men man väljer hur man vill ha det eller hur? Jag och Anderas chansade på det här och som många kanske vet så måste vi börja om från noll...men det gör oss verkligen ingenitng. Vi känner bara mer och mer att det här är rättbeslut som vi har tagit. Jag är vill hjälpa barnen här i Thailand med sin undervisning och nu är jag snart där.

Allt ska vara en äventyr, man lever ju engång. Man behöver inte vara rik för att vara lyckligt!

 

Min livs filosofi har vart att man ska ger allting en chans...


Dags och packa kanske?

Kanske är det dags att börja packa? Jag har inte fått höra någonting om boende än, men det är ju söndag idag, men jag och Anderas kanske ska börja packa idag ändå. Känns som att vi kommer att stressa med det annars. Och stress är nog det värsta jag vet. Heller förtidigt ute än försent ute eller? Finns ju positiv stress, men det upplever jag sällan.


Cha-am

Hej... vi kom nysst hem från Cha-am... och vad gjorde vi där? haha vi chillade vid stranden och åt massa gott.
Så stor skillnad på Hua Hin och Cha-am strad. Själv väljer jag Cha-am för att det är inte så turisti som Hua Hin. Skillnaden är väl att det säljs bra mat till bra priser i Cha-am och så är ingenitng där överdrivet dyrt jämför med Hua Hin. Det är bara ca 3 mil i mellan Hua Hin och Cha-am...

Har några av mina läsare vart i Hua Hin eller Cha-am?



Papaya sallad



Friterade räckor





En glad fruktförsäljare

Just nu så sitter vi och väntar på tvätten medan vi väntar så dricker jag en melonshake och Anderas tog en Chang öl...Och jag kan säga att i värmen smakar det sjukt bra :)


Thailänska landskapet

Hej...nysst gott upp och det känns som jag snart vill ha frukost. Frukost är dagens viktigaste måltid ju.

Jag väntar fortfarnde på svar till mitt nya boende, den som jag skulle ha från början var redan upptagen och nu har jag hittat en ny som jag får svar på idag. Blir en jobbig väntar dag idag igen. Men så fort jag får reda på nått så lovar jag att berätta.

 

 

Va tycker ni om den thailänska landskapet?

 

 

 

 

 


Bio night

Det vart lite fredag mys för oss idag då...blev bio och vi som älskar action filmer kollade idag på killer elite.

Jag tycker personligt att filmen var riktigt bra och den var verklighets baserad gör filmen ännu bättre tycker jag.

Anderas som tjatar om att får ser filmen och han vart inte heller besviken. Nej men nu måste jag nog gå och lägga mig klockan är ju 20 i 12 här ju. Trevligt fredag mys på er alla.

 


Chamis


Bilden är från felix resort

Bara för att jag saknar min far sjukt mkt just nu!!

För att pigga upp mig själv så lyssna jag på kiss med låten heaven´s on fire :D





Vita thailändare och bruna svenskar




Hej...eller god morgon kanske man ska säga ^^

För i Thailand är det faktist klockan 9 på morgonen. Jag är som vanligt på strålande humör. Och idag så väntar jag på att min kärste kusin man ska ringa om hur det blir med mitt nya boende. För vi ska nämligen flytta snart. Flytten sker väl under nästa veckan kan jag tänka mig om det blir som planerat. Jag skriver om det senare, men nu måste jag berätta en annan sak.


Det som jag tänker berätta om är kultur chock mellan Sverige och Thailand. Jag har som sagt bott i Sverige under hela barndomen och har hela tiden vart "svensk" eller hur man nu ska säga de-blablabla-nu ska jag komma fram till det jag försöker säga. Jag vill vara brun-som en thailändare är det jättekontigt att man vill vara brun. För att alla som lever här vill vara vita. Och jag försöker förklara min teori genom att i Sverige får man inte tillräckligt med sol...men icke icke, mina käraste lyssnare bara tyckte att jag bara var konstig... men jag står fast vid de jag säger. Jag vill vara brun och inte blek.

Personligt tycker jag att det var lite roligt, men tyvär måste jag säga att jag förstår svenskar som vill vara bruna och thailändare som vill bara vita.

PS: vart ingen bio igår fick ont i huve.

Thailänska kläder

Jag skrev att vi var och besökte film secn från flimen Pra Naresuan och där klädde vi oss i thaikläder också.
Här är lite bilder därifrån.









Filmen Pra Naresuan

Just nu sker det inte så mkt alls vi kom hem från Lop Buri för ca 1 timme sen. Vi åkte ut och köpte lite mat papayasalld och lite korv vart de. Gott smakar det alltid. Efter långa bilfärden så är jag helt slut, medan min man vill ut på bio :S får väl se va det blir av ikväll...

För tillfälle så ska jag nog vila lite :) skriver kanske senare om bio önskan går i genom ^^



Lop buri



Sitter just nu i Lop Buri och umgås med mina släktingar...händer faktist ingenitng, men kan ju säga att översvämningar i Thailand håller fortfarande på och här kommer det en bild från vägen vi åkte förbi för några dagar sen.



Bilden från översvämninga här i Lop buri, men det drabar inte oss.

Imorgon måste det blir att vi beger oss till Hua Hin för det börja blir små hemlängtan, men vi ska ju flytta där ifrån snart ju.

Har en bra dag :)


Kanchanaburi äventyr...

Igår så vart det äventyr hät i Kranchanaburi och idag är vi på mot mot nått nytt vet inte än...haha

Men här bjuder jag på lite bilder från igår...kunde tyvär inte lägga upp dom igår för att jag tvärdog när jag kom  till hotelet.





Bilden på mig som springer runt på hotelet och bara kolla runt...



På väg upp mot berget med en liten tåg



Kolla runt i templet och den vackra utsikten över provinsen



Mys över utsikten med min kusin



Tiger templet



Elefanter från dom kände krigsfilmerna tex alexsander den store, soriyothai, och nu filmar dom in i filmen pra nare soun...Kolla in betarna inte vanligt att man ser de på vanliga elefanter längre.



På bilden står vi framfår porten till "thailand" vi befann oss på en scen som dom bygger upp för att spela in filmen pra nare soun. Kan säga att allt är nästan bygg på glasfiber och frigolit. Riktigt häftig att se..

Nej men nej nu måste jag ner och äta frukost så hungrig. Frukost är fortfarnde dagens viktigaste måltid. Hoppas att alla får en bra dag får väl se vad som väntas idag. För som sagt jag och min älskling tar dagarna som det kommer.

Puss o kram


Felix river kwai resort

hello...igår så tog vi en söndag åk och åkte från Hua Hin till Kanchanaburi bara för att vi ville ha lite smester kände vi.
Och nu är vi här...just nu så sitte jag på felix river kwai resort i Kanchanburi och idag blir det en massa äventyr. Kommer bilder till senare. Tyvär hann jag inte lägga upp nått igår vi tog en söndag mys kan jag säga...
Nej men nu måste jag bada skriver senare :P

Bil åka i Thailand...

På väg till Kanchanaburi med kusiner mamma och  Swalle kör bil...sitter i bilen nu är väl frame om ca 30 min


Happy Birthday Too Me

 

Som sagt min födelsedag idag och vi har gjort en massa tokigheter,tyvär inte så många bilder har inte kunnat tagit nå bilder.

Så det får blir bilder från älskligens telefon. Kan verkligen säga att det har verkligen vart en bra födelsedag.

Lite folk som jag saknar från Sverige annars är det bra...

 

 

Dags att sova för klockan är snart 3 här i Thailand ^^

Gooooooooooooooooooooooooooonatt

 


Planen och framsteget i Thailand...

Bilden på en liten tjej...detta är inspiration till min språkundervisning

 

Som sagt har jag skrivit lite tidigare att jag vill lära ut språk till barn som inte har chansen till språkundervisning.

Jag kan säga att det är inte långt borta nu. Allt är inte klar än, lite mer som ska fixas sen så blir det bra :)

Ja och det ska inte vara här i Hua Hin heller vi flyttar om ca 1-2 veckor igen, men det gör oss verkligen ingenting. Jag avslöar ingen stad eller provins. Kan säga att vi trivs hur bra som helst där och Swalle som icke gillar område med mkt västerläningar har hittat sin nya stad. Och för mig har jag hittat ett ställe som verkligen passa till mina önskemåler.

 

Och på tal om ingenting GRATTIS till lille mig som blir 20 idag...Två av mina kusiner kommer och fira mig, så blir det självklart mamma och Anderas. Själv ville jag inte göra nått, men lite middag ska det väl blir...kommer bilder senare.

 

 

 


Chamis

 

Hittade den här elefanten mitt i ingenstanns :S

 

 

hej...fredag?

Jag har vart super trött idag :/

Som sagt utan sömn slutar det aldrig bra, man blir bara tjurig, men jag har inte vart tjurig...Fredag idag och vi ska bara ta det lugnt...ska berätta om mina Thailand planer imorgon-tyvär så orka jag inte skriva mer idag :(

 

Har en trevlig fredag ikväll :)

 


Trött

My gad...så trött just nu kom hem 2 i natt efter har skjusat Anders och co till flygplatsen.

Det har vart två riktiga bra veckor när dom har vart här. Saknar lilla Mogge redan :/

Annars får det kanske blir en stranddag eller så massa äventyr det vet jag inte än inget planerat det blir som det blir...

 

 

Bilden är från Kho Payam...


Världens bästa Mogge









Lekte med världens bästa Mogge här om dagen...

Chumphon

Vi är för tillfälle i Chumphon (det är här jag borde när jag borde i Thailand)

Det regnar just nu. En sak som jag inte har sagt är att jag och Anderas är sjuka, men börja väl blir bättre.



(Bilden är från en av stränderna här i Chumphon)

Kho Payam








Natur bilder från La un (ranong)


Hej läsare...ber om ursäkt att jag inte har skrivit eller nått, men jag har verkligen vart upptagen och iinte haft internet heller för den delen.


Just nu så sitter jag på Kho Payam med min man och resten av company :) (riktigt nice)
Vi har gjort en massa roligt, men som sagt jag ska inte skriva om allt det blir ju bara blablabla-men jag kan ju säga att jag jobbar nu iaf för Custum Asia jobb som jag skrev om tidigare.


Jag hoppas att alla har det bra hemma och själv njuter jag av livet...har aldrig mått så bra :) <3


Working in BKK


Ja...jag som hade tänkt att ta det lite lugn idag, men det vart ändrade planer. Jag mäste åka till BKK lite tidigare för att jag måste åka och kolla lite på jobb. Det är bara ett lite extra arbete men jobbet verka riktigt roligt. Så jag kommer inte kunna skriva nått idag. Nu blir det att hitta en bil sen åka till BKK för jag ska vara 14.00 idag.

Önskar alla en riktigt trevligt dag :)

Kommer en massa bilder sen :)

Körkort

Kan börja med att säga att det blir ingen bild...har inte haft den tiden.

Jag skrev tidigare att jag har haft många viktiga ärende att göra och nu är det fixat. Jag har hållt på att fixa körtkort här i Thailand och nu är det fixat. Och jag har tagit två körkort idag lättmotorcykel oxå :D Lite glad tjej jag är. Fixade ingen körkort i Sverige, men fixade det här ist glad ändå...

Just nu så gör vi inte mkt jag har nysst tränat lite och mår hur bra som heslt (Swalle träna lite nu)

En riktigt trevligt nyhet är att Swalles farbror Anders kommer till Thailand på lördag. Det ska blir så skoj att träffa dom!






Not more blogg

Ingen mer blogg idag mkt viktiga ärende att fixa...tell you Tomorrow

Mat exprement


Internet har inte funkat...







Men vi har haft exprement dag-letet efter bra resturanger och vi hade några iaf ^^

RSS 2.0