Lung Prabang del 2

Nyss kommit in till hotellrummet igen för andra gången. Jag vart lite hungrig, så lite mat var ett måste och lao öl. Deras öl är verkligen så good, men det verkar bara finnas en också :S eller så har vi bara inte hitta någon annan. Jag och älsklingen blev verkligen kära i lugnet som är här i Laos. Lung Prabang är en av Laos dyraste städer så priserna är som Thailand, annars så ska Laos vara mycket billigare än Thailand.....I morgon ska vi ta en tidig buss resa
till Nong Khiew, så nu måste jag tyvär sova för lilla jag håller på att somna i datorn :S God Natt :)




Deras vårrullar...





ChamChams middag fruktsallad



Lilla jag...

Till alla som har haft en  dålig dag vill jag bara säga Puss o Kram på er <3

Lung Prabang Laos


hej...nu så är i vårt första land som vi ska besöka och det är Laos...Förvånad över hur vacker det är. Just nu så sitter jag inne på hotel rummet och kolla på TV. En mysigt engelsk film som jag inte vet namn på. Jag är verkligen jättetrött efter flygresan och promenad i Lung Prabang...skriver nog lite inlägg ikväll.














Så vart jag trött ...

har det bra så länge!

Fuji

idag var jag och älsklingen så sugen på japansk mat och så vart de...Japansk mat på Fuji en käns janpansk resturang kedja här i Thailand. Dock har jag ingen anning hur det är i Japan.











Riktigt glad tjej att vi ska snart ut och resa ^^

Kan ju säga till alla käraste vänner  Sverige att jag verkligen saknar alla :/




kulturchock

Utmaningar...jag vet inte hur jag vill börja den här inlägget. Jag har ju så mycket som jag vill skriva ner samtidgt, men vet inte vart jag ska börjar. Jag kan ju börja med att skriva en sammanfattning om hela Thailand resan?

 

Thailand resan och tiden jag har vart här har jag verkligen lärt mig jättemycket om min egen kultur. Eftersom att jag flyttade till Sverige när jag var 8 år 9 månader så kommer jag knappt ihåg nått av kulturen. Men nu har det blivit kulturchock iställe. Jag har valt ut dom delar som jag tycker om och dom delar som är dåliga blir liksom verkligen jättedåligt. Jag kan själv inte acceptera den ibland. Man försöker alltid förstår, men man gör inte alltid de.

 

Jag träffade en tjej som hade bestämmt sig för att blir en barflicka... Hon har fem ungar och hade ett bra jobb. Anledningen var att det var bra med dricks som barflcika? :O! Man kunde tjäna extra pengar och hennes kille tycker att det var OKEJ? Jag kan säga att jag verkligen vart-paff- när jag fick höra det här. Det här är en sånt där sak som gör att jag inte förstår!! Pengar är verkligen allt förvissa. Barflickor delen av thailänsk kultur gillar jag verkligen inte. Och dom som gjorde att det har blivit så stor är dom gammla vita männen som inte kan får nog. I sitt eget land lever dom som snälla farbröder, men åker dom till Thailand ligger dom med flickor i sin dotters ålder...FYYYYY! Människor handel inte OK!

 

Bilden handlar mer om mig själv. Att det är en utmaning för mig!

Bilden är från Sverige radio...


Last day in Thailand

 

Jadå...då sitter jag här en sånt morgon människa som jag är. Älsklingen ligger och sover förfullt, kan bara inte sluta kolla på honom när han sover en sånt fin människa han är.

Idag är det sista dagen vi är i Thailand och det känns bra. Man känner nu att man bara vill äta allting för att man vet inte när man kommer hit nästa gång. GGGGAAAAAHHH....men det ska blir så roligt att bara resa runt med Andreas.

 

Finns det någon Liverpool fans som gilla moppen??


In town BKK


Ja...vi började med att åka till ett köpcenter och jag är väl inte den tjej som älskar shopping i högsta nivå. Så jag tröttnade fort. Jag sprang till kareoke rummet iställe . Lite mer min grej ^^ Andreas var lite mindre sugen, men en sånt bra övertalare som jag är lyckas jag får med min man.

Ja en annan roligt sak är att vi har bokat biljetter till våra första länder som vi ska besöka nu, vilket land det blir får ni se...






Mango med chilli dip (nam prik grapi heng)

va säger man+

Jag sitter i ett mysigt hotel rum i min käraste hemland huvudstad Bangkok...dom flesta vänner i Sverige har vart på after ski på Hotel Scheele i Köping. Oh... va jag saknar Köping ibland! Alla kommer in på FB och frågar hur det är med mig lite så där halv nyktra...Dom skriver rätt så roliga kommentarer på allt....hahahah.... Skulle gärna vilja vara med dom under en sånt här kväll och vara lite onykter jag med, men jag sitter här nykter och undra över va livet vill leda mig??

Tillbaka till mig...

JA! Undra va livet vill leda mig någon stanns?? Finns det ett perfekt liv? Nej!... det gör nog inte. kanske finns det för någon annan , men inte för mig. Men jag gillar mitt liv, ingen beskymmer ingen problem, men det kanske kommer problem? Vem vet men allt finns ju för att lösas...Jag gilla att lösa problem, men önskar ju inte mig problem! Jag har tagit den beslutet att jag inte ska vara kvar i Thailand, men vet inte heller vart jag hamna kanske i Sverige igen? Man blir ju lite förvirrad, men det är lite saker jag måste göra innan jag stadga mig på ett ställe igen.




Puss puss

Priset ? Värdet ?

Det händer saker som man aldrig kan förstå sig på... människor som bara ser värdet i pengar. Efter den tiden jag har vart här i Thailand så är det så klart att pengar styr allt. Den människan som sprider mest pengar runt omkring sig får mest respekt.

Jag hälsade på släktingar som var fattiga deras års inkomst är ca 4000 kr och nej jag skriver inte fel 4000 kr/år. Men dom var gladre än någonsin och lyckliga var dom med. Till skillnad med folk som springer och jagar pengar. Dom blir aldrig vän med dig för att dom inte kan utnyttja dig, men kan dom blir du deras bästavän på en gång.

Personligt så är det jättetråkigt att folket som lever här är såm men man får acceptera att allt förändras.

Eller så har jag levt i Sverige så länge att man inte ser pengar som allt, men för många så är pengar GUD!

Många börjar jobba vid tidiga åldrenoch dör strax efter man har slutat jobba eller dör på jobbet?

Är det värt priset? Att du betalar med ditt eget liv för pengar är det värt priset?




I mitt fall så kan jag säga släng dig i väggen pengar...!!

Men det betyder inte att folk ska stjäla pengar av dig och du ska skita i det. Folk som stjäl pengar av andra ska sitta inne!

Dream World

Idag så var vi på dream world här i Bangkok...det har vart så otroligt mysigt med min man. Vi började med super splash och vart då super blöta, men det var riktigt skönt i värmen.

Bilder på oss efter super splash

Lika?

Hjärtat stannade till och spelade kort...fina vänner han har!

Passade på att vila

Så avslutade vi dagen med fishspa och fotmassage.


Just a day

fika...





Jag la upp en bild på en marlboro moppe förrut och idag så hittade jag en för manchester united...

Rayong dinner

Här så befinner vi oss i Rayong på middag.









Swalle ska gå in ??

Tyvär så har jag inte kunnat ladda upp några inlägg för att vi har fastnat mellan berg och hav...


On the road to Nakorn panom...



Bamboo på rad...






Staden Luj

Just nu är vi i PhaRua ett litet samhälle utanför Luj, här är lite bilder från vart vi bodde igår. Vi bodde uppe hos Ahka Hill hos Ahka folket någonstans mitt bland te-odlingar och berg.

 


Chaing Rai

Just nu så befinner vi oss i Chaing Rai och mitt i på ett berg som vi ska över natta på ikväll.

Ska äta lite nu, men skriver senare...

 


Mea Hong Son

Hej...Vi har verkligen åkt bil nästan hela dagen. Men just nu sitter vi i Mae Hong Son! Det har verkligen vart en upplevelse att åka hit genom dalar och bergtoppar, skulle inte rekomendera om man blir åksjuk av bilåkning. Ca 3000 kurver på det vi har passerat idag.

Nej gott folk jag måste verkligen gå och lägga mig nu... Önska jag kunde lägga upp mina 200 bilder jag tog idag, men kanske kommer imorgon några bilder till!



På Doi Intanon









Så hittade vi den här sötnosen... på resorten vi bor på nu.


Chang Mai day 2

Hej...jag skulle som sagt har en väldigt upptagen och roligt dag och det har jag haft också. Så sjukt glad efter allting jag har sätt idag.



Första utsikten efter vi hade åkt en 7 km upp på bergen Doi Suthep





Lite frukost...



Innan Doi Suthep så stannade vi till på Orkide och ros odling.







Trött tjej :P??







Den här killen hittade vi uppe på bergen mitt i ingen stanns.





Byn vi var ock besökte uppe på bergen idag. Vi hade nästan lust att flytta dit på grund av utsikten.



Deras by mjölkrossare



Anderas vandra runt i byn



Tempel uppe på Doi Suthep





Vattenfall mitt i ingenstans.











Chang Mai

Vi skulle stanna till i Tak, men det vart inte så vi glömde av oss och åkte vidare till Chang mai...

När vi hade åkte exakt 80 mil från Hua Hin så tog jag den här bilden.

.

.

.

v

Tuk Tuk

 

Hoppas att alla får en bra dag själv måste jag gå och lägga mig. Jag är så trött och det blir en lång dag imorgon!


Ayutthaya

Som sagt fortsatte vi och kollade på Ayutthaya lite mer innan vi åkte vidare...

Thai gammaldags kaka

I Ayutthaya måste du verkligen smaka på deras soppa (gua teaw rue)

Lite mer bilder från Ayutthaya då...

 


On the road...

Vi är på vägen just nu...efter 20 mil bil köra så kör Anderas nu :)

Kommer bilder senare när vi inte sitter i bilen ^^






?UPPE :S

Va gör jag uppe nu? Jag kollade genom alla bilder och hittade det här som jag tog efter vägen. Jättecool med gammla moppar ju ^^Och det fanns typ 20 med sånt här.

 


Dinner in Ayutthaya

Vi var på en flyttande returang och åt (jag blev sjösjuk!)



Kedjebåt



Den här lilla båten drog
.
.
.
v



Två sånt här drog lilla båten!



Skål ^^


we're on our way

Vi började resan med blåbär shake...

Anderas vill också!

Körde lite fel hamnade i BKK smeten vid silom och en massa annat!!!USCH för trafiken!

Nu vet ni vart våran första stopp är i Ayuttaya...

På plats i ett av Ayuttaja's gamla stadsruiner, finns ett antal sådana ställen här och de flesta har varit hårt drabbade av översvämminngarn. Man ser på flera ställen vart vatten nivån har varit, och på dom högsta ställena är de märken uppe på 2 meter höjd och just nu finns inte ett spår förutom att de ligger mycket skräp i dikena som dom håller på o samla in och eldar upp.

Cool hund!

Thailands Farmor (Somdet Ya)

Nu måste vi ut och få i oss någonting att äta, blir en lång dag imorgon.

 


VA HÄNDER!!!!!!!!!!!!!!!!

Va händer!!!!!!????Hur kan man vakna upp en morgon och känner att man vill göra drastiska saker!!!!!??? Jag blir snart tokig!!!!? Så mycket adrenalin i kroppen just nu och så mycket som ska sker jag blir ju bara så glad!!!!

Första grejen som hände var att jag och Anderas fick för oss att vi skulle åka till THAILAND...

Jag har sökt massa med jobb och jobbat med en massa som jag har vilja prova...

Och nu denna morgon fick vi för oss att vi vill ut och ser norra THAILAND...

Och lite andra planer, men nu så ska vi åka till norra Thailand om ca 2 timmar...

Så nu får ni följa min resa på bloggen ^^




Våran bil resa börja om ca 1.30 timme....

Hoppas att man inte får ryck så ofta!Eller så hoppas jag de ^^

Irish coffee

Anderas fixade en kaffe ^^


Home sweet home

Ja jag skulle inte ha tid att skriva och det hade jag inte heller. Men nu är jag hemma från BKK och mkt bil köra vart det där. Jag körde inget själv i BKK. Känner inte så säker på de än. Men jag körde hela vägen från Samut Songkram och enda ner till Hua Hin. Kul var det men tyvär ingen bilder har verkligen inte haft tid...va jag gjorde de berätta jag senare...för allt är inte klart än ^^

Fredag den 13:de usch säger jag bara...


7:00

Nu så skulle det vara gott med frukost och lite te kanske...min förkylning vill verkligen inte ge sig!

Kommer vara upptagen hela dagen kanske hinner jag skriva nått, men btw så ska jag till BKK idag.

Vietnamesisk mat...?

Hej!Tyvär så har jag vart så upptagen idag har hänt en massa saker många bra överaskningar...:)

Vi provade vietnamesisk mat idag iaf och det var jättegott...vill bara ha mer! Resturangen hette Mekong Cafe här i Hua Hin.

 

Andreas hittade en "moppe" som han var tvungen att ta en bild på !! va säger man?


Anknäbb




Anknäbb som serverades idag...ja va säger man roligt att man har testat på de ^^ men gott...nja...ingenting jag föredra iaf!

Marknad

Marknaden igår...











Gillas inte!

Mys dag med min man

Även jag inte är den piggaste just nu så kunde jag inte stanna inne. Nej, nej, nej vi har vart ute sen 10 och klockan är väl tre snart ^^ ska väl ut på lite marknad senare måste köpa frukt...



Papayasalld



Pad Thai



Se ni mig? Gömmer mig i skuggan med min bamboo rör :)



Mango med klibbris (kaow neaw med mango)

Night in Hua Hin

Jag hade tänkt att lägga upp bilderna igår, men tyvärr så har jag blivit sjuk...





Va väntar han på?



Ahha..pappa sin !



Här sitter vi på SOS och väntar på maten.





Stor pommesfrites eller? men good var den :)



En sångerska som tvingade Malin att sjunga :D



Bandet på resturang SOS Hua Hin...



Så gick vi till Murphys och kollade på stoned head band.


Önskar alla en trevlig söndag :)





Stranden

Lite bilder på middag :)

 

Har vart på stranden hela dagen med Malin och Svärfar.


Holiday


Sola bada och nu så blir det sova för lilla älsklingen och för mig blir det väl lite film :)


RSS 2.0